Kokybiški vytinti mėsos gaminiai be priedų išsiskiria giliu aromatu ir nepakartojamu skoniu. Šiandien rinkoje turime platų vytintų kiaulienos gaminių pasirinkimą, kurie skiriasi ne tik kaina, bet ir kokybe. Dažnai susimąstome, kaip atpažinti geros kokybės dešrą? Ar turėtume vadovautis kaina? Atsakymas yra: ne tik kaina. Šiame straipsnyje pabandysime atsakyti į klausimą, kamuojantį daugelį žmonių, kurie nežino, kas būdinga gerai vytintai dešrai?
Ką galime rasti vytintose dešrelėse?
Mėsos gamybos technologija nuėjo taip toli efektyvumo link, kad gamintojai daro viską, kad pagamintų kokybiškus vytintus gaminius. Tai įmanoma tik dėl natūralių ingredientų, kuriuos gamintojai deda į mėsą, pasirūpindami ne tik gaminių išvaizda, bet ir mūsų skonio pojūčiais. Jiems taip pat rūpi mūsų vizualinė ir estetinė patirtis. Tamsiai ruda mėsos plutelė dar nereiškia, kad tai tikrai sveika ir gera mėsa. Labai dažnai vytinta mėsa dažoma preparatais, dedama atitinkamų medžiagų ir taip sukuriama viliojanti, apetitiškai atrodanti dešra.
Kaip skaityti etiketes?
Turėtumėte atidžiai patikrinti jų sudėtį, kuri yra ant pakuotės. Atminkite, kad kuo mažesnis sąrašas, tuo didesnė garantija, kad produktas yra kokybiškesnis. Deja, parduotuvėse dažnai į tai nekreipiame dėmesio ir vytintus mėsos gaminius renkamės dėl kainos ar pakuotės. Tačiau verta pažvelgti į ingredientų sąrašą.
Pirmiausia turėtume patikrinti, kiek mėsos sunaudota šimtui gramų tam tikro produkto pagaminti. Kuo didesnė vertė, tuo didesnė garantija, kad produktas yra kokybiškesnis.
Venkite produktų, kuriuose yra daug sojos baltymų. Tai užpildas, padidinantis natūralų baltymų kiekį. Taip pat atsisakykime bet kokių produktų, į kuriuos buvo įdėta įvairių rūšių dažiklių ar konservantų.
Tikri vytintos mėsos gaminiai dažniausiai susideda tik iš mėsos, druskos, prieskonių ir žolelių. Bet kokie stiprikliai, dažikliai ar konservantai yra priedai, skirti pagerinti vytintų produktų išvaizdą ir užtikrinti, kad jie ilgai išliktų švieži.