Riešutai ir sėklos yra puikus sveikų riebalų, skaidulų ir baltymų šaltinis, todėl jie yra maistingas bet kokios dietos priedas. Pavyzdžiui, pistacijos yra vertingas sveikų riebalų rūgščių ir antioksidantų šaltinis. Migdoluose yra daug sveikų riebalų, baltymų ir magnio, kurie gali padėti sumažinti cukraus kiekį kraujyje ir kovoti su depresija. Žemės riešutai taip pat yra puikus sveikų riebalų, baltymų ir skaidulų šaltinis. Šių riešutų įtraukimas į savo mitybą gali aprūpinti organizmą būtinomis maistinėmis medžiagomis ir prisidėti prie bendros sveikatos.
Be sveikųjų riebalų, riešutuose ir sėklose taip pat gausu vitaminų ir mineralų. Pavyzdžiui, graikiniuose riešutuose gausu mineralinių medžiagų, B grupės vitaminų ir vitamino E, taip pat baltymų, skaidulų ir nesočiųjų riebalų. Sėklose, tokiose kaip moliūgų ir saulėgrąžų sėklos, taip pat gausu maistinių medžiagų, pavyzdžiui, skaidulų, baltymų ir mineralų, tokių kaip magnis, fosforas ir kalis. Šie vitaminai ir mineralai yra būtini norint palaikyti gerą sveikatą ir palaikyti kūno funkcijas.
Riešutai ir sėklos taip pat gali turėti naudos sveikatai, pavyzdžiui, mažina cholesterolio kiekį ir lėtinių ligų riziką. Pavyzdžiui, žemės riešutuose yra įvairių polifenolių, antioksidantų, flavonoidų ir aminorūgščių, kurios yra naudingos sveikatai. Nustatyta, kad riešutų ir sėklų valgymas padeda sumažinti „blogojo“ cholesterolio kiekį kraujyje, o tai gali sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Riešutų ir sėklų įtraukimas į savo mitybą gali pagerinti bendrą sveikatą ir gerovę.
Ekologiški riešutai yra puikus būdas įtraukti šią naudą sveikatai į savo mitybą, kartu prisidedant prie tvaresnės ir aplinką tausojančios maisto sistemos. Ekologiškų riešutų pasirinkimas reiškia, kad jie auginami nenaudojant sintetinių pesticidų ir trąšų, kurios gali turėti žalingą poveikį tiek žmonių sveikatai, tiek aplinkai. Ekologinio ūkininkavimo praktika taip pat teikia pirmenybę dirvožemio sveikatai ir biologinei įvairovei, o tai gali turėti teigiamą poveikį aplinkos ekosistemai.
Be to, ekologiški riešutai dažnai yra šviežesni ir sodresnio skonio, palyginti su neekologiškais riešutais. Riešutai ir sėklos yra puikus sveikųjų riebalų šaltinis, galintis padėti pagerinti smegenų veiklą ir sumažinti uždegimą organizme.